Βόλος 30/04/2023                                                               περ.55p/22/2129απ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Μπέος και η Δημοκρατία

Τις παραμονές της Πρωτομαγιάς διάλεξε ο άρχων της πόλης του Βόλου να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του για το LNG στον Παγασητικό. Διανθισμένες όμως με τις γνωστές του παρόλες και τους εξυπνακισμούς. Ο φυσικός  χώρος για την έκφραση των απόψεών του έπρεπε να είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Εκεί όμως «εδοξάσθη κρυπτόμενος»! Γιατί δεν αντέχει το διάλογο. Εκεί θα έπαιρνε τις απαντήσεις από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Τόσο δημοκράτης είναι ο Δήμαρχός μας!

            Ήταν όμως ο κ. Μπέος, που τώρα παριστάνει τον ανήξερο, αυτός που υποδέχθηκε τους επενδυτές στο Δημαρχείο του Βόλου στις 19 Οκτωβρίου 2021. Αυτός που έκανε το κουμάντο στην εκδήλωση αυτή. Αυτός που έβαλε «φρουρούς» ανθρώπους δικούς του για να εμποδίσουν την είσοδο στους ανεπιθύμητους και την ίδια στιγμή, ψευδόμενος, έλεγε ότι η εκδήλωση είναι ανοιχτή. Αυτός που απείλησε τα δύο μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (ΠΠΜ) ότι θα τους κάνει μαύρους στο ξύλο!!! Αυτός που κάλεσε την αστυνομία για να τους βγάλει, ανεπιτυχώς, έξω από την αίθουσα.

Και τί μας λέει τώρα ο «ανήξερος» Δήμαρχος Βόλου; Ότι η επένδυση είναι «παγωμένη». Και όταν ξεπαγώσει ψάξτε να βρείτε τον κ. Μπέο. Και αν είναι έτσι τι θα πείραζε να πει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και ο κ. Μπέος δηλαδή, ΟΧΙ σε αυτή την επένδυση που ισοδυναμεί με 55 βόμβες τύπου Χιροσίμα; Η απάντηση προφανώς βρίσκεται στη δεύτερη παράγραφο.

Μιλάει ο κ. Μπέος για «παρωδία» του Δημοτικού Συμβουλίου. Ποιος; Αυτός που επί τρεις συνεδριάσεις δεν επέτρεψε στους Δημοτικούς Συμβούλους της ομάδας του να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και ένα μέλος του, που παρέστη και ψήφισε, διεγράφη αυτομάτως. Τόση Δημοκρατία δηλαδή.

Ο κ. Μπέος μιλάει για σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα υγείας κλπ. της πόλης. Αλήθεια δεν είναι αυτός που είχε δηλώσει ότι κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά της ΑΓΕΤ διεκδικώντας 500 εκατομμύρια ευρώ (τόσα του λείπανε) για να αποδειχθεί ότι αυτό το έκανε μετά από έξη μήνες με 498,5 εκατομμύρια λιγότερα, δηλαδή 1,5 εκατομμύριο(!); Που και αυτό δεν μάθαμε ποια εξέλιξη είχε. Τόση σοβαρότητα δηλαδή. Δεν ξεχνάμε δε ότι έκανε Χριστουγεννιάτικη φιέστα με χορηγό την ΑΓΕΤ! Ίσως με αυτό τον τρόπο θα του δίνει η ΑΓΕΤ λίγο-λίγο το 1,5 εκατομμύριο που ζητούσε.

Και τί έχει κάνει για τη διαπιστωμένη ατμοσφαιρική ρύπανση του Βόλου; Ετοιμάζει εργοστάσιο για να παρασκευάζει SRF και να το πουλάει στην ΑΓΕΤ για να επιστρέφει στην πόλη ως καρκίνος.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία (που κατά τον κ. Μπέο δεν έχει εξουσία για να λύνει ζητήματα ρύπανσης κλπ. Έτσι ισχυρίζεται αυτός για το Δήμο Βόλου) προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πριν λίγες μέρες η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε να στείλει επιστολή στην Ελληνική Κυβέρνηση και να ζητάει απαντήσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης του Βόλου και την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Αυτό δεν θα μπορούσε να το κάνει, με το μεγαλύτερο κύρος που έχει, ο Δήμος Βόλου; Ο ξενόφερτος Δήμαρχος όμως έχει άλλες προτεραιότητες. Και όταν απέλθει και τα Μπεομένα ΜΜΕ θα πάψουν να τον λιβανίζουν, θα φανεί πως ο «Βασιλιάς» είναι γυμνός. Τότε θα καταλάβουν όλοι οι πολίτες το τί παίζεται πίσω από τις πλάτες τους. Τότε θα καταλάβουν ακόμα και όσοι θαμπώνονται από τα λαμπάκια και θαυμάζουν τα λουλουδάκια, δηλαδή τη βιτρίνα μιας πόλης που είναι όπως οι τάφοι. Απέξω γυαλίζουν και μέσα ζέχνουν. Θα καταλάβουν ακόμα και αυτοί που με ένα κοψίδι Χριστούγεννα-Πάσχα και λίγα Σαρακοστιανά, νομίζουν ότι ταΐζονται από την τσέπη του Δημάρχου και του χρωστούν ευγνωμοσύνη. Ναι και αυτοί ακόμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Λίτσα Στεργιοπούλου                                                 Κώστας Βολιώτης